Без проблеми с трафика на Дунав мост 1

14:55, 15 ное 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Няма въведени специални допълнителни мерки за сигурност и засилени проверки на Граничния контролно-пропускателен пункт Дунав мост 1 при Русе. Обстановката е нормална. Няма засилен трафик на определени категории лица."

Това заяви за Topnovini.bg директорът на РД "Гранична полиция" - Русе Димитър Чорбаджиев.

"Контролът, който осъществяваме на нашия ГКПП е съвместен с Румъния. Към момента няма решения за съвместни мерки за засилване на контрола от двете страни. Ние, така или иначе, никога не сме го отслабвали. Задължителните щателни проверки на всички преминаващи лица с регистриране в системите и справки обаче са само на външните за ЕС граници", сподели още Чорбаджиев.

Припомняме, че от ГД „Гранична полиция“ предупредиха, че се очаква натоварване на пътникопотока поради въвеждането на временен 100-процентов контрол на външните за ЕС граници на Р България. По същата причина по-бавно ще се обработват документите за самоличност на преминаващите през ГКПП с Турция, Македония, Сърбия, както и през ГКПП-Аерогара София.

Засиленият граничен контрол е част от въведените от българското правителство мерки след терористичните атентати във френската столица Париж.

Препоръчва се на българските граждани по възможност  да  преосмислят своите планове за пътуване, съобразно променената ситуация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама