С панихида Добрич почете жертвите на катастрофи

15:03, 15 ное 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заупокойна литургия и панихида в памет на жертвите по пътищата бяха отслужени в Добрич по повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия, който се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември. Службата, която е по инициатива на областна администрация - Добрич, съвместно с БЧК и сдружение "Вита България", се състоя пред кръста-паметник в двор на храм "Света Троица". Тя бе водена от архиерейския наместник Иван Дойчев, който призова живите да бъдат по-внимателни.

Областният управител Детелина Николова сподели, че това е ден за съпричастност, но призова да бъде и ден за размисъл. „Нека да помислим къде са пропуските, защо жертвите на пътя се увеличават, какво ни липсва - в обучението, в семейството? Нека бъдем по-възпитани и повишим дисциплината и отговорността си, както като водачи, така и като пешеходци, защото това, което става на пътя е отражение на това какви са взаимоотношенията ни като хора“, каза Николова.

Апел да сме по-толерантни на пътя заради нас самите и заради децата ни, отправи кметът Йордан Йорданов.

На службата присъстваха ръководителят на КАТ Жулиян Минев, на пожарна безопасност - Дарин Димитров, на "Автомобилна администрация" - Стефан Милев, на БЧК - д-р Артюн Еринозов, както и неколцина граждани.

14 са загиналите по пътищата в област Добрич от началото на годината, сочи статистиката на КАТ. Ранените са 158, а тежките транспортни произшествия са 160. В сравнение със същия период на миналата година тежките катастрофи и убитите са с 6 по-малко, а ранените - с 14 души по-малко, каза Жулиян Минев.

Високата скорост, шофирането в нетрезво състояние и без свидетелство за управление, са основните причини за тежките инциденти на пътя в областта, каза Жулиян Минев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама