Над 300 са вече задържаните нелегални мигранти

15:09, 15 ное 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Увеличава се броят на задържаните по време на специализираната полицейска операция на МВР и ДАНС срещу незаконната миграция, като досега са установени 315 незаконно пребиваващи чужденци, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство. По-рано през деня бройката им беше около 280, а преди това под 150 човека.

От МВР са установили 11 души, които са съпричастни към каналджийската дейност. Акцията, при която се проверяват обекти, превозни средства и лица продължава, а броят на незаконните мигранти непрестанно расте. Само преди няколко часа са проверени общо 620 обекта, 3231 превозни средства и 7114 лица, сред които има и задържани 10 души, обявени за общодържавно издирване.

Полицейските действия се извършват за гарантиране на сигурността и за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци и съпричастни към каналджийска дейност. Операцията се провежда от тази нощ в няколко области в страната по нареждане на главния секретар на МВР Георги Костов. Полицейски действия се осъществяват на територията на СДВР и ОДМВР-Бургас, Ямбол, Хасково, Пазарджик, София, Враца, Монтана и Видин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама