За 4-та поредна година се проведе Празник на еленския бут

16:03, 15 ное 15 / Любопитно 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четвърта поредна година се проведе празник на еленския бут. Събитието събра ценителите на вкусния деликатес от близо и далеч.

Всъщност идеята за осъществяването му е свързана и със спомена за провеждалия се някога по Димитровден  сбор, когато еленчани са се завръщали от гурбет с пълни кесии, кърската работа вече е приключила и всички са отпускали душите си във веселие и щедро посрещане на скъпи гости. 

 Така Празникът на еленския бут се превърна в едно чудесно културно събитие, което привлича много гости и е повод балканджии, пръснати из страната и по света, да се завърнат по домовете си, съобщават от пресцентъра на Община Елена. 

Известно е, че специфичният климат в района на град Елена е подходящ за приготвяне на сухи деликатеси. Свинският бут и рибиците след като се осолят добре, престояват дълго време с подправки, а после в продължение на месеци се сушат, докато се превърнат в онези познати кулинарни изкушения, на които никой не може да устои. 

И тази година организатори бяха Община Елена, Местният съвет по туризъм и Ротари клуб. На сцената изявиха Веселин Маринов, Духов оркестър „Габрово” и ФА „Гоце Делчев”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама