Радан Кънев: В Шумен РБ изтласка от местната власт ДПС

17:44, 15 ное 15 / Политика 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като изтласкани от властта и без решаващо значение при гласуване на важните решения за Шумен в местния парламент определи позициите на ДПС Радан Кънев – съпредседател на Реформаторския блок (РБ) и лидер на ДСБ. Това политикът направи при днешното си посещение в Шумен. С Кънев в града бе и депутатът от РБ ген. Атанас Атанасов. На срещата присъстваха още съветниците Васил Тодоров от ДСБ и Иван Ламбов от гражданската квота на РБ-Шумен.

Радан Кънев определи кандидатурата на Иван Ламбов за кмет на Шумен като една от най-успешните и добри за десните. “Само късното номиниране на Ламбов попречи да постигне още по-добър резултат на изборите”, коментира Кънев и добави, че на местния вот РБ в Шумен се е представил по най-добрия възможен начин, за което говорят и седемте съветници от дясната коалиция, които влизат в местния парламент. “С наша подкрепа хегемонията на ДПС в Североизточна България е разбита. Това е много важен за РБ регион”, заяви още Кънев и отново подчерта, че с взаимните усилия на ГЕРБ и десните ДПС вече не е решаващ фактор в управлението на много общини от българския североизток.

Радан Кънев коментира и кървавите атентати в Париж, като заяви, че това не е удар само по Париж и Франция, а удар по Европа и градените с векове общочовешки цивилизационни ценности. “Така демократичният модерен свят бе ударен в сърцето. Сега предстои да се отговори на въпроса дали Европа може да бъде зона на сигурност и какво трябва да се предприеме за това”, коментира Радан Кънев и добави, че България трябва да бъде фактор за изграждането на сигурността в Европа, но това може да стане само с реформиране на съдебната система и сектор сигурност.

В компроматните атаки от последните седмици Кънев видя удар срещу реформите дясната коалиция и ГЕРБ. “Стреснати от резултатите РБ и ГЕРБ в местния вот силите на статуквото развихриха ожесточена компроматна война, характерна повече за периода преди изборите”, обясни Кънев и обобщи, че тиражираните записи със съдии Владимира Янева и Румяна Ченалова имат за цел да спрат реформата в правосъдната система. Радан Кънев призова да се разследва всичко, което записите на двете съдийки изнасят като информация. Той поиска и назначаването на зам. главен прокурор, който да разследва в средите на магистратите.

На срещата ген. Атанас Атанасов заяви, че след атентатите в Париж конкретна заплаха засега за България няма. “Риск обаче винаги има”, уточни ген. Атанасов. Той подчерта, че са нужни конкретни действия срещу тероризма, а не само говорене. “Няколко самолетоносача на  НАТО и армия биха свършили бърза и ефективна работа”, категоричен бе генералът.

Иван Ламбов благодари за подкрепата, която е получил от централното ръководство на РБ по време на местните избори. На въпрос дали е получил конкретно предложение от кмета на Шумен Любомир Христов да оглави дирекцията по еврофондовете в Община Шумен Ламбов отговори, че все още очаква персонална покана и развитие може да има през предстоящата седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама