Километрични опашки от ТИР-ове по границата, проверките ще продължат и през седмицата

17:56, 15 ное 15 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засилените мерки за сигурност по границите ни, които са външни за Европейския съюз, създадоха хаос за пътуващите и в частност за ТИР-овете в страната. На граничният пункт „Капитан Андреево“ опашката от тежкотоварни автомобили е повече от 10 км. И около 3 км. при „Лесово“, съобщи БНР.

100-процентовият контрол по границите беше обявен след жестокия атентат в Париж в петък. Той включва щателни проверки на документите на всяко едно превозно средство, както и оглед на автомобилите. На границата ни с Турция ще бъде натоварено заради проверките поне още няколко дни. За това съобщиха от „Гранична полиция“ още вчера, предупреждавайки, че проверките тази седмица няма да са на случаен принцип, както обикновено.

Няма струпване на автомобили на ГКПП "Гюешево", съобщи директорът на "Гранична полиция" в Кюстендил Васил Митов. Проверяват се всички преминаващи през пункта, независимо дали са граждани на Европейския съюз или на други страни.

По-бавно обработват документите за самоличност на преминаващите през граничните пунктове с Турция, Македония, Сърбия, както и през ГКПП-Аерогара София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама