Засилено полицейско присъствие ще залее София

18:07, 15 ное 15 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много е важно да имаме по-голяма сигурност и затова се взе решение за увеличаване на полицейското присъствие в София. Вътрешният министър Румяна Бъчварова ме увери, че в столицата ще бъдат съсредоточени много униформени, които да следят за евентуални терористични атаки. 

Така кметът на София Йорданка Фандъкова обобщи мерките, които ще бъдат предприети след атентатите в Париж от петък вечер, които до момента отнеха живота на над 120 души. Пред Канал 3 тя добави, че за да се работи качествено в тази насока е нужна сериозна подкрепа и от службите за сигурност. 

"В центъра на София вече има постоянен полицейски контрол. Има пост на жандармерията, няколко патрула се движат непрекъснато в района, а броят на общинските полицаи около Женския пазар нарасна. Когато хората виждат засиленото полицейско присъствие се чувстват по-спокойни. Хората искат да виждат повече униформени, особено в рискови райони.", каза още Фандъкова. 

Тя уточни, че всички културни и спортни събития в столицата са били отменени веднага след атентатите във френската столица. Според нея обаче нямам как терористичните заплахи да спрат ритъма на живот на София. 

Фандъкова допълни, че от утре започват проверки на всички охранителни фирми, с които общината има сключен договор за опазване на обектите ѝ. Става въпрос за охраната на училища, подлези, спортни съоръжения и т.н. 

Градоначалникът категорично отхвърли обвиненията, че в София се влагат пари основно за подобряване на визията на центъра, а не се отделят средства за крайните квартали. За пример тя даде булевардите Цариградско шосе и Ботевградско шосе. По думите ѝ хиляди софиянци използват ежедневно тези основни пътни връзки, за да стигнат до работното си място и точно заради това по тях не трябва да има дупки. 

"До средата на следващата година ще има 110 нови автобуса, които ще ходят до крайните квартали. Новите детски градини са основно в крайните квартали. Изграждането на канализация също се прави там", заяви Фандъкова. 

Тя добави, че пред общината предстои преасфалтиране на много от малките улици в града. Ще се изграждат тротоари, ще се увеличи осветлението, ще се подменят трамвайни линии, ще се доставят нови мотриси. Столичният кмет обеща и цялостна реконструкция на ул. "Граф Игнатиев". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама