Лиляна Павлова: Пътищата са националната ни сигурност

18:47, 15 ное 15 / Политика 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Пътищата са националната ни сигурност“, каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова в ефира на Канал 3 и даде пример с протестиращите, които с действията си затварят пътища в страната.

Относно поскъпването на винетките тя сподели, че като най-бедна държава в Европа, „няма как да не плащаме, ако искаме пътища“. Всички пари от приходи от винетки се предоставят на агенция „Пътна инфраструктура“ за оправяне на пътищата, подчерта министърът и допълни, че пътния данък, от който се е отказала България, е отивал в бюджета на общините, които са инвестирали в пътната мрежа по тези места.

Програмата за регионално развитие, кояот изтича през тази година, е 3,1 млрд. лева, а новата ще в размер малко под тази сума, каза минитърът. Тя подчерта, че около 93% вече са изпълнени по нея, а строителните обекти ще бъдат довършени още тази година.

Във връзка с зимното почистване на пътищата, тя отбеляза, че от сега са започнали действията по обработване на проходите в страната, като общо 3200 машини ще се грижат за поддръжката на републиканските пътища. По нейните думи, когато Българската акдемия на науките отчете предстоящо лошо време, машините ще бъдат в готовност да зарботят по-рано.

За съвместното управлнеие между ГЕРБ и Реформаторския блок тя каза, че няма проблем с никого от реформаторите в Министерския съвет. Павлова отбеляза, че „трябва да се научим да работим в коалиции и толерантност“, както в Европа и сподели, че е против негтивните кампании. Тя обясни, че „не трябва да се плюем, защото рано или късно трябва да си партнираме с тези хора“.

По темата с атената в Париж, при който загинаха над 150 души и десетки бяха ранени, тя каза, че за решението на проблема с терористичните атаки трябват лидери и „не трябва да позволим Европа да бъде един разграден двор“. Тя определи терористичния акт във Фрнация като публичен разстрел на млади невинни хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама