Слух за още един ранен българин в Париж, от външно министерство не знаят

19:32, 15 ное 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От Външно министерство обявиха, че нямат данни за още един ранен българин при атентатите в Париж. Такава информация се разпространи в медиите, като се уточняваше, че въпросният пострадал е 32-годишният Даниел Чаморо, който е с българско и френско гражданство.

Според данни на БТВ той е бил на концерта и е с прострелна рана в крака, като е настанен в една от парижките болници. Чаморо прекарва почти целият си живот във Франция, макар че е роден в София. Майка му е българска, а баща му колумбиец. Семейството бяга от страната преди 1989 г.

„Половин час по-рано от концерта се появиха едни хора и започнаха да стрелят като луди. Всички започнаха да залягат и да се крият, когато усетих болка в бедрото и разбрах, че съм ранен. Оказа се куршум от „Калашников”. Хората започнаха да се търкалят по земята. Имаше хора в безсъзнание и трупове. Точно тогава осъзнах, че съм много близо до един от изходите и побягнах. Така се спасих”, разказа Даниел Чаморо, цитиран от БТВ. 

От министерството поеха ангажимент да проверят до колко е достоверна тази информация. 

До момента е ясно, че един български гражданин е загинал в Париж. Става въпрос за Себастиян Проази. Той е на 37 години и е починал при атентат в едно от кафенетата. Имаше съмнения и за пострадала българка, но от външно министерство отрекоха тази информация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама