Застреляха наркодилъра Иван Попов-Костов в Поморие (обновена)

21:06, 15 ное 15 25 743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
33-годишният наркодилър Иван Попов, по прякор Костов, е бил екзекутиран в Поморие тази вечер около 19:00 часа. Инцидентът е станал на излизане от заведение „Омара“, разположено на крайбрежната алея в морското градче.

По свидетелски данни нападателите на Иван Попов са били трима мъже, един от които е стрелял по него, като го е улучил с един куршум в областта на главата и други два в гърба. Килърите са дебнели Иван от страничния вход на бара. Веднага след екзекуцията са избягали, като към момента се издирват от полицейските служители. Безжизненото тяло на Попов лежи повече от два часа на плочките по очи, лявата част на лицето му е обляна в кръв.

Пред едно от най-оборотните поморийски заведения - "Омара" е и директорът на ОД на МВР в Бургас главен комисар Калоян Калоянов, който отказа да коментира показното убийство. На място е и съдебният лекар от Бургас Косьо Янков, който извършва експертизи.

В момента се прави оглед на заведението, щателно се претърсва и районът около него. Разпитват се свидетели, както и приятели на самия Иван Попов. Някои от тях бяха привиквани за сведения в полицейските патрулки.

Момиче, което работи във въпросното заведение и е видяло за последно убития да се черпи с компанията си, излезе разтревожено навън, където го чакаха родителите му, видя репортер на Topnovini.bg. То обаче бе в шок от преживения ужас и отказа да коментира случилото се.

Приятел на Иван Попов пък разказа пред Topnovini.bg, че е разбрал за стрелбата от медиите. Той сподели, че Попов бил добър човек и няма никаква представа защо се е стигнало до тук.

Преди секунди на мястото на кървавия разстрел пристигна и линейка, която откара трупа на наркодилъра в катедра "Съдебна медицина" към МБАЛ-Бургас.

По неофициална информация в момента ченгетата работят по сигнал за изоставен автомобил в района на минно селище "Черно море", с който се предполага, че са избягали извършителите на показния разстрел.

На входа и изхода за Поморие има полицейски патрули, които проверяват всеки преминаващ автомобил, включително и всички журналисти.

Иван Попов-Костов е задържан няколко пъти с обвинения за лидерство на престъпна група, която е имала амбициите да контролира наркопазара по Черноморието. Преди около месец полицаи намериха и иззеха от апартамента му в блок 12 в бургаския комплекс "Славейков" метамфетамини, канабис, електронна везна и два преносими компютъра.

Разработката срещу бандата на Попов през 2006-та се води като „генерална репетиция“ за удара срещу наркопирамидата на Митьо Очите година по-късно. През април 2012 г. Попов и още петима от обкръжението му бяха привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група за наркоразпространение, която е действала и като наказателна бригада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама