Радан Кънев: Демократичният свят бе ударен в сърцето

23:05, 15 ное 15 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Атентатите в Париж не са удар само по Франция, а по цяла Европа и цивилизационните ценности. Така лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира трагидеята във френската столица по време на посещението си в Шумен.

“Така демократичният модерен свят бе ударен в сърцето. Сега предстои да се отговори на въпроса дали Европа може да бъде зона на сигурност и какво трябва да се предприеме за това”, каза Кънев.

Лидерът на ДСБ заяви, че България трябва да бъде фактор за изграждането на сигурността в Европа, а това ще стане само с реформи в съдебната система и сигурността.

В компроматните атаки от последните седмици Кънев видя удар срещу реформите, дясната коалиция и ГЕРБ.

“Стреснати от резултатите Реформаторският блок и ГЕРБ в местния вот силите на статуквото развихриха ожесточена компроматна война, характерна повече за периода преди изборите”, обясни Кънев и обобщи, че тиражираните записи със съдии Владимира Янева и Румяна Ченалова имат за цел да спрат реформата в правосъдната система. Радан Кънев призова да се разследва всичко, което записите на двете съдийки изнасят като информация. Той поиска и назначаването на зам. главен прокурор, който да разследва в средите на магистратите.

На срещата в Шумен присъстваше и ген. Атанас Атанасов заяви. Според него атентатите в Париж не крият заплаха и за България, но подчерта, че риск винаги съществува. Той добави, че са нужни конкретни действия срещу тероризма, а не само говорене.

“Няколко самолетоносача на  НАТО и армия биха свършили бърза и ефективна работа”, категоричен бе генералът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама