Бойко Борисов не вижда смисъл Сидеров да бъде задържан под стража

14:33, 17 ное 15 / Политика 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако трябва да кажа моето мнение като полицай, задържането под стража става тогава, когато има опасност да бъде прикрито веществено доказателство или да се укрие извършителят. В този случай според мен това нямам как да се случи. С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира ареста на лидера на „Атака“ Волен Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов.

Двамата бяха задържани по-рано днес за 72 часа за нередностите, които причиниха при нахлуването си в театралната академия НАТФИЗ. Очаква се прокуратурата да поиска постоянното им задържане, което ще бъде под стража.

Борисов е на посещение във Вършец, където откри нова спортна зала. По време на церемонията той изрази надежда, че след срещата на Г-20 в Турция ще започнат положителните промени в борбата с тероризма.

„Няколко държави в света решават големите проблеми. Когато виждаме и Русия, и САЩ, и Германия, и Европейския съюз да сядат на една маса и да си говорят, това е един положителен знак, защото тази конфронтация, която има в момента не е била дори по време на Студената война”, заяви Борисов.

Премиерът не подмина и разразилия се скандал със записи, в който бившият шеф на Софийския градски съд Владимира Янева и бившият съдия Румяна Ченалова обсъждат някои от водещите фигури в страната, сред които министър-председателят, главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Христо Иванов и др.

„Не мога да обръщам внимание на две свраки, които се събрали и си говорят. С цялото му уважение не ми се коментират жълтини. Аз никога не съм се крил за моето мнение по въпроса. Искането Цветанов да получи 4 години за т.нар. подслушване означава, че за операция „Червеи” трябва да получат 400 години“, каза още премиерът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама