Росен Плевнелиев: Тероризмът започва там, където образованието се е провалило

00:03, 18 ное 15 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички сме шокирани от случилото се в Париж, но си даваме сметка, че тероризмът започва там, където образованието се е провалило. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в словото си на церемонията за връчването на Годишните награди „Мениджър на годината 2015“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът и участниците в събитието почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от атентатите в Париж на 13 ноември. 

„Искаме повече инвестиции и икономическа перспектива в България. Това обаче може да се случи само когато образованието успее. Ще имаме повече заетост само когато образователната реформа се случи и когато държавата застане на страната на бизнеса в съвместните ни усилия да дадем перспектива на младите да имат знания, но и умения“, каза държавният глава.

Росен Плевнелиев призова гласът на управляващите най-успешните компании в България да бъде чуван, а мениджърите да бъдат по-активни в обществения живот на страната.

 „Политиците трябва да се поучат повече от мениджърите, защото когато е трудно и тежко, мениджърите не крият проблемите и знаят, че начинът да решиш един проблем е да го посочиш. За съжаление, в политиката невинаги е така и проблемите се отлагат. Мениджърите знаят, че когато е трудно, дори едно грешно решение е по-добро от невзимането на решение. Липсата на решение създава несигурност и нестабилност“, посочи президентът Плевнелиев. 

„Политиците трябва да чуят мениджърите и да действат като тях. Те трябва да взимат решения, да имат план, да повярват, че той е правилен и устойчив и да накарат другите да повярват в него. Така е в бизнеса, така трябва да бъде и в политиката“, подчерта държавният глава и апелира „политиците да бъдат оценявани не по казаното, не по отиграването на медийни ситуации, а по резултатите“. 

На церемонията президентът увери, че бизнесът у нас ще има възможност да участва активно в изработването на бъдещата национална стратегия за развитие на България до 2030 година. Работата по дългосрочната визия за развитие ще започне в началото на следващата година под егидата на президентската институция, обяви президентът.

Приза на победител в осмото издание на конкурса „Мениджър на годината 2015“ държавният глава връчи на Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБАНК. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама