Актьорът Димитър Селенски представя в Русе книгата "Истината по предателството на Васил Левски"

07:19, 18 ное 15 25 758 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 18 ноември, от 18 часа, в Историческия музей, актьорът Димитър Селенски ще представи книгата на карловеца Данаил Кацев- Бурски "Истината по предателството на Васил Левски", съобщават от пресцентъра на община Русе.

Като един от учредителите на сдружение "Пазители на българщината", Селенски организира преиздаване на ценната книга със спомени на съратници на Левски по залавянето му. Изследователският труд на Кацев- Бурски от 200 страници е издаден през далечната 1926 г. и днес е малко познат на широката общественост.

Представянето на книгата, харизматичният актьор ще съчетае с изигран от него откъс от пиесата "Великденско вино", посветена на Васил Левски. Инициативата е с подкрепата на местните представители на патриотичното сдружение "Пазители на българщината". 

Преди година Димитър Селенски и НФА "Българе" представиха на сцената в родния му Русе спектакъла "Последната нощ на Апостола", в който се превъплъти в 6 различни образа на съвременници на Дякона. Представлението беше по повод 60-годишния юбилей на актьора, удостоен в тази връзка със златна значка "Русе".

Сегашното гостуване на Селенски пред русенска публика е под патронажа на кмета Пламен Стоилов. Събитието е с вход свободен, съобщават още от пресцентъра на общината.        

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама