Съдът пусна Сидеров и Чуколов от ареста срещу гаранция

07:34, 18 ное 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският градски съд пусна от ареста лидера на партия „Атака” Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов  под парична гаранция от 6000 лева за всеки. Това стана около 02:00 часа тази нощ, предаде БТА.

Задържането на двамата за 72 часа съдът определи като незаконно, защото няма данни, че биха извършили ново престъпление или биха се укрили, каквито са изискванията за такова прокурорско задържане.

Съдебният състав с председател Веселина Ставрева прие, че въпреки непристойните и груби нарушения на обществения ред, които са извършили с нахлуването си в НАТФИЗ, престъплението в което са обвинени, не е тежко.

Решението на съда може да се протестира от прокуратурата. Ако това стане, делото може да се гледа от Софийския апелативен съд на 24 ноември.

Сидеров и Чуколов бяха задържани в ареста във вторник около обяд. Прокуратурата още миналата седмица обяви, че ще иска постоянното им задържане, което означаваше, че двамата щяха да останат до 72 часа в ареста преди да бъдат изправени пред съд.

Още след задържането им защитата на народните представители внесе жалби в съда срещу ареста. От своя страна Волен Сидеров и Десислав Чуколов обявиха гладна стачка в знак на протест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама