МБАЛ-Бургас поръчва болнична храна за 800 000 лева

07:50, 18 ное 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Многопрофилната болница за активно лечение в Бургас е пуснала обществена поръчка за приготвяне и доставка на храна за нуждите на пациентите, показва справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност на поръчката е 800 000 лева без ДДС, а среднодневният брой менюта – 360.

От описанието става ясно, че доставянето на храната трябва да става в индивидуални термоустойчиви кутии, след получена от Възложителя писмена заявка по диети за стационарно болни на МБАЛ-Бургас. Трябва също да се спазва грамажът на порциите, вкусовите качества, технологичните изисквания за приготвяне на диетични храни и добър външен вид, както и разнообразие на видовете ястия, съобразно нормите за болнично хранене.

Важно условие е изпълнителят на поръчката да е осъществявал други подобни услуги през последните три години. Той трябва да разполага с квалифициран персонал, в т. ч. технолог ОХ, инструктор лечебно хранене, главен готвач и 4-ма други готвачи, 4-ма помощни работници в кухнята и доставчици на храната до отделенията.

Изпълнителят на поръчката трябва да разполага със собствена или наета кухня на територията на град Бургас, отговаряща на обема и спецификата на поръчката, както и изискванията за приготвяне на храната. Кухнята трябва да е регистрирана от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ).

Друго, което става ясно от описанието на поръчката, е че изпълнителят трябва да притежава валиден сертификат ISO 22000: 2005. Той трябва да има и минимум два автомобила, които са регистрирани в ОДБХ, също и необходим брой товарни колички с възможност за превозване на пакетираната храна до всяко отделение.

Срокът за получаване на офертите или заявленията за участие е 21 декември. Те ще бъдат отворени на следващия ден в МБАЛ-Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама