Община В. Търново ще съдейства за преодоляването на трудностите в МДТ „К. Кисимов”

08:01, 18 ное 15 / Култура 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Велико Търново ще съдейства за преодоляването на трудностите в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Това заяви заместник-кметът по културата, образованието и социалните дейности Ганчо Карабаджаков.

Той присъства на събрание на колектива, водено от временно-изпълняващия длъжността директор Васил Вълчев, съобщиха от кметската администрация. Ръководителят на МДТ „Константин Кисимов” благодари на Община Велико Търново за изплащането на целевата субсидия в срок и без закъснение.

Ганчо Карабаджаков поясни, че по закон кметството не може да променя размера на дотацията. „Бъдете обединени, защото само заедно можете да излезете от трудното положение. Община Велико Търново ще съдейства и помага с каквото може.

Вече постигнахте успех със стачните действия и имате ново ръководство”, обърна се към артистите и музикантите Ганчо Карабаджаков. „Историческият спектакъл „Величието на Асеневци”, подготвен по повод 830-годишнината от въстанието на Петър и Асен, постигна успех.

Помислете за постановки, които могат да се играят в по-малки салони и пред туристически групи”, препоръча Ганчо Карабаджаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама