Кметът на Г. Оряховица оглави Регионалното сдружение за управление на отпадъците

08:31, 18 ное 15 / Политика 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев отново оглави Регионалното сдружение за управление на отпадъците в регион Велико Търново, съобщиха от кметската администрация в железничарския град.

Инж. Добрев бе преизбран за председател по време на Общо събрание на Сдружението. Общото събрание се събра за първи път през този мандат в понеделник. Единственото ново попълнение е новоизбраният кмет на Стражица – Румен Павлов, останалите кметове продължават мандатите си. Инж. Добрев ще представлява Сдружението до края на мандат 2015 - 2019 година.

Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Велико Търново, което наследи „Чисти селища”, обединява шест общини в областта – Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Стражица и Златарица, които изграждат съвместно регионално депо и система за управление на отпадъците.

Общото събрание одобри и анекса за удължаване на проекта за изграждане на регионалното депо. Той трябва да приключи до края на годината. Откриването му вероятно ще е в седмицата между Коледа и Нова година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама