Започва конкурсът за млади дарования на името на маестро Добрин Петков

08:42, 18 ное 15 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осмият конкурс за млади изпълнители на оркестрови инструменти "Добрин Петков" в категория дхови инструменти започва днес, съобщиха от музикалното училище в Пловдив.

Откриването е в 14 часа в аулата на НУМТИ "Добрин Петков", след което стартира същинската част на конкурса. Представянето на младите дарования ще продължи до 21 ноември, събота, когато е и награждаването на победителите.

Първият в страната специализиран национален конкурс с международно участие за цигулари на името на маестро Добрин Петков се провежда през ноември 1995 г. в Пловдив под патронажа на министъра на културата, разказаха от музикалното училище.

През 2013 г. конкурсът е обновен в Конкурс за млади изпълнители на оркестрови инструменти "Добрин Петков" в две категории - струнни инструменти и духови инструменти, провеждащи се на принципа на редуването през две календарни години. Той е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерството на културата.

Организатори са Министерството на културата, Община Пловдив, Съюзът на българските композитори, Съюзът на българските музикални и танцови дейци и НУМТИ "Добрин Петков".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама