Безплатна прожекция на филм за Андрей Баташов гледат пловдивчани (видео)

09:05, 18 ное 15 / Култура 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Документалния филм "С глава в стената", посветен на 50 години от рождението на актьора Андрей Баташов, могат да гледат пловдивчани днес. Прожекцията започва в 19 часа в "Лъки Дом на киното". Входът е свободен.

Режисьор на филма е Антони Цонев, сценарист -Велислава Дърева, оператор - ДелянЗагорчинов, а продуцент - Павел Павлов - Ветрогон.

Творбата разказва за живота и съдбата на една духовна,талантлива и самотна личност в еднобезмилостно и жестоко време.За аристократа по произход и благородник по дух, за таланта и саморазрушението. За избора да бъдеш сам на сцената и да придадеш блясък на тази самота.

"Този филм има дълга предистория, предопределена от приятелството ни с Антони Цонев и Андрей Баташов. Филмът е, както за Андрей, така и за цялото театрално поколение, което трябваше да преживее едно страшно цунами, коетопремина през българската култура и почти я отнесе. Но българският театър се оказа по-жилав от цунамито", споделя сценаристът на филма Велислава Дърева.

Сценарият е написан само за три денонощия, разкрива тя и благодари на всички, които са взели участие в снимките - майка му,студентите му, Стефан Данаилов, Симеон Сакскобургготски, Андрей Слабаков, Иван Лечев и много други популярни лица, колеги и приятели. Дърева признава още, че се подготвя и книга за живота на големия актьор, която се очаква да бъде представена навръх Андреевден.

"Хората така и не започнаха да говорят за Андрей Баташов в минало време. Той е останал в паметта им, благодарение на истинското изкуство, което правеше. Товае филм за припомняне на изкуството", казва режисьорът на биографичната лента Антони Цонев. "Някои хора са възкръснали приживе, защото са възкръснали духовно, и Андрей е точно такъв", категоричен е той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама