ГЕРБ: Ксенофобията ще разруши граденото от Европа

09:52, 18 ное 15 / Политика 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като най-голямата дясноцентристка формация в България, ГЕРБ активно ще се бори със зараждащата се вълна от ксенофобски настроения. Ако ги допуснем, те ще разрушат всичко, което Европа гради през последните седем десетилетия, заяви от парламентарната трибуна председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация относно терористичните актове в Париж и срещу руския пътнически самолет.

“ЕС може да преодолее тази криза, ако се придържаме към ценностите, довели до неговото основаване”, каза още той. Председателят на най-голямата парламентарна група се противопостави още срещу слагането на знак за равенство между бежанци и терористи. Цветанов заяви категорично, че вината не може да бъде прехвърля върху цяла религия и депутатите от ГЕРБ активно ще се противопоставят срещу такива опити.

Той припомни, че атенатите в Париж са били на места, свързвани с европейската цивилизация и на прицел е свободната европейска държава. Целта им бе насаждане на страх и ужас в свободните държави, каза Цветанов. Той приветства посланията на срещата на Г-20. “Различията трябва да бъдат загърбени в защита на основните човешки ценности”, призова той.

Цветанов заключи, че срещу свободна Европа не стои класически враг, а заплахите са асиметрични и можем да се изправим срещу тях само обединени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама