"Похитеното съкровище на богомилите” представят във Варна

09:57, 18 ное 15 / Култура 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Похитеното съкровище на богомилите” – най-новата книга на Христо Буковски, ще бъде представена във Варна в рамките на юбилейната 20-та национална конференция „България в световната история и цивилизации – дух и култура”.

На 21 и 22 ноември в  пленарната зала на община Варна ще гостуват водещи български историци и изследователи, които ще хвърлят повече светлина върху древната българска история и култура.

В настоящото издание на форума са включени нови проучвания както на млади, така и на утвърдени изследователи от Варна, София, Стара Загора и други за духовния път на българите през вековете. Проучванията са в областта на археологията, историографията, етнологията, изследвания за живота на българските общности извън границите на България, документални филми.

Основана през 1996 г. от варненския издател Димитър Боянов, със съдействието на Община Варна и Регионалния исторически музей, тази конференция привлече изследователи, които хвърлиха нова светлина върху древната българска държавност и постиженията на българския дух и култура през вековете. Форумът даде своите плодове в сборниците с доклади, публикувани през годините, в книгите на Светлозар Попов, Георги Кръстев, Спас Мавров, Светлозар Рулински, Таньо Танев и Ангел Манев и много други.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама