ДПС: Човешката трагедия не трябва да се посреща с куршуми

10:29, 18 ное 15 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Човешката трагедия не трябва да се посреща с куршуми. Те я задълбочават и създават нови и нови трагедии, каза от името на парламентарната група депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев. Конфликтите трябва да се решават със слово, но без омраза, смята той. Борбата срещу световния тероризъм, срещу изгубилите човешкото сатрапи, ще защити ценностите ни. Необходими са отпор и превенция на тероризма. Но основата на тази борба трябва да международната конвенция за защита на човешките права, отсече Кърджалиев.

ДПС осъди терористичните актове от последните месеци из цялото земно кълбо. От партията ги смятат за посегателство срещу демокрацията, съвременната цивилизация и човечеството. Трябва да уважаваме и ценим живота преди всичко друго. Този тип прояви на варварство и мракобесие, трябва да бъдат спрени с всички усилия на световните демократични сили и цивилизования свят, каза още Кърджалиев.

Той заяви още, че въпреки чудовищния акт, трябва да се знае, че най-големият враг на исляма е ислямизма и трябва да правим разлика между тези, които могат да се молят и тези, които могат да стрелят.

Доброто е по-силно от злото и е непоколебима вярата ни, че е винаги краен победител, каза още Кърджалиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама