Нужна бе обща декларация за Париж на Народното събрание, смятат реформаторите

10:46, 18 ное 15 / Политика 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народното събрание трябваше да произведе една обща декларация, осъждаща терористичните актове в Париж, а не всяка парламентарна група да има своя собствена, смята депутатът от Реформаторския блок Борис Станимиров.

"Заседанието започна с минута мълчание, последвана от 7 поредни декларации на различните групи, по повод атентатите в Париж. Час и петнадесет минути парламентарна група след парламентарна група, говорещи едно и също,( +/- Русия). Зор да те покажат по телевизора", написа той в своя профил в социалната мрежа Facebook.

От парламентарната трибуна той заяви, че тези множество декларации не допринасят, а тъкмо напротив - излагат ни.

"Има мигове и предизвикателства, когато хората очакват от нас да бъдем единни. Да бъдем един до друг, а не да говорим един през друг. Като френските депутати, които пяха заедно Марсилезата. На Remembrance day - британската войнишка задушница, лидерите на правителство и опозицията застават един до друг зад кралицата и заедно се покланят пред паметника на загиналите. Това е послание към нацията. Може би най-важното послание за най-важните неща. Ще се научим, дано да не е по трудния начин", смята още Станимиров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама