Условни присъди за майка и син, отглеждали канабис в с. Троица

11:13, 18 ное 15 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
22-годишният Нерми Хюсеин и майка му – 53-годишната Севджан Халимова, се споразумяха с Окръжната прокуратура в Шумен за условни присъди. Двамата се признаха за виновни, че от началото на месец март до 15 юни тази година в съучастие са отглеждали марихуана в дома си на улица „Свобода” във великопрславското село Троица.

Според данните по делото двамата са произвели и държали с цел разпространение 17 711 грама мариуана. Стойността на наркотичното вещество е определена на 107 506 лв.

Според подписаното споразумение Нерми Хюсеин получи присъда лишаване от свобода за 2 години, като присъдата е с отложено изпълнение от 4 години. Майката на младежа, Севджан Халимова пък бе осъдена на 3 години лишаване от свобода, като нейното отлагане е за 5 години.

ТОП НОВИНИ припомня, че двамата бяха задържани за притежание на канабис два пъти тази година.

При първия случай на 11 март тази година, в дома на обвиняемите в село Троица униформените се натъкнали на 20 сухи стръка с височина 1.80 м и пет найлонови торби със зелена суха тревна маса. Направеният полеви наркотест показал, че откритото е канабис. Двамата задържани лансирали версията, че отглеждат наркотика, тъй като 54-годишната жена била болна и канабисът облекчавал състоянието й. Според действащото законодатеслтво в България обаче канабисът не е разрешен да се ползва за здравни цели.

Три месеца по-късно – на 15 юни, жилището на Нерми Хюсеинов и Севджан Халимова отново било претърсено след получен сигнал и по време на разследване за производство, преработка и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Униформените открили 88 стръка марихуана.

Освен условните присъди двамата ще трябва да заплатят и разходите по делото. Иззетата марихуана ще бъде унищожена от Агенция „Митници”, а откритите при проверките машинки за свиване на цигари се конфискуват в полза на държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама