Разрешиха на "БМФ Порт Бургас" да премахне три сгради от пристанището

11:37, 18 ное 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството е дало своето съгласие на концесионера на „Пристанищен терминал Бургас - запад“ – „БМФ Порт Бургас” ЕАД да премахне за своя сметка три сгради на територията на пристанището поради отпаднала необходимост за тяхното използване. Това съобщиха от правителствената прессслужба.

Площите ще бъдат използвани за увеличаване на складовите терени, изграждане на логистични връзки и подобряване на комуникацията, за да бъде повишено качеството на предлаганите услуги.

Придобитите от страна на концесионера средства, получени при продажбата на остатъчния материал от сградите и съоръженията, се предоставят в полза на държавата.

От месец май на 2013 г. концесионер на „Пристанищен терминал Бургас – запад” е „БМФ Порт Бургас” ЕАД. Договорът е за 35 години. Задължение на дружеството е да поддържа услугите в наличност и да гарантира тяхното качество. В замяна получава правото да взима приходи от това.  

„Пристанищен терминал Бургас – запад” заема площ от около 64 хектара (включително складов комплекс „Лозово“) , като на него са разположени 6 броя кейови места с максимална дълбочина 11 м. Общата дължина на кейовия фронт е 958 метра.

На територията на терминала се обработват генерални товари, насипни товари, зърнени товари и контейнери. 24-то корабно място разполага с конвейерна система с прилежащи складове, за товарене на зърнени товари. Системата е с голяма производителност – 8000 / 11 000 тона товари за 24 часа в зависимост от относителното тегло на товарите.

На терминал Запад е разположен и Хладилен склад със застроена площ 7000 кв. м. В него могат да се съхраняват различни хранителни стоки, неизискващи специален температурен режим. Складова база “Лозово” разполага със 71 000 м2 открита складова площ и 20 250 м2 закрити складове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама