Удължиха срока за броенето на бюлетини в Стара Загора

11:40, 18 ное 15 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Удължиха срока за броенето на бюлетините за общински съветници в Стара Загора. На заседание по делото днес съдия Бойка Табакова от Старозагорския административен съд уважи молбата на вещите лица, срокът да бъде удължен до 30 ноември, заради големия обем работа.

Припомняме, че на 12 ноември съдът реши да бъде извършена съдебно-статистическа експертиза т. е. повторно преброяване на бюлетините от 189 секции в Стара Загора,  но само на гласовете дадени за кандидатите за съветници на Коалиция „Реформаторски блок”. Определението е по три жалби на реформаторите за допуснати грешки в протоколите при отчитането на гласовете и преференциите за Коалицията.

Делото бе образувано по общо 11 жалби против решението на Общинската избирателна комисия от 26 октомври т. г., с което са обявени новоизбраните общински съветници в Стара Загора. Останалите жалби не бяха уважени.

Днес повторно бе поискано преброяване от петима кандидати за общински съветници Христо Недялков и Гочо Карагьозов от ГЕРБ, Николай Колев, Николай Димитров и Силвия Велева от Народен съюз. Съдия Табакова обаче отново не уважи молбите, тъй като няма представени доказателства за нарушения.

Делото бе отложено за 1 декември от 14.30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама