6 каруци с незаконни дърва спипа полицията в Павликени и П. Тръмбеш

11:42, 18 ное 15 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Незаконно добита дървесина установиха служители на полицейските управления в Павликени и П. Тръмбеш, съобщава бюлетинът на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

На 16-ти ноември в Павликени са установени две каруци, управлявани от непълнолетни момчета, превозващи по около 1 пространствен кубичен метър дърва за огрев, без контролна марка и разрешително за превоз.

В хода на извършената проверка е изяснено, че дървата са намерени и незаконно отнети от местността "Сметището" в землището на град Павликени, собственост на община Павликени. По двата случая са образувани преписки.

Същият ден в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция в землището на с. Петко Каравелово са установени 4 каруци, превозващи по около 1.00 пространствен кубичен метър дърва за огрев, без поставена контролна горска марка и разрешително за превоз.

В хода на извършената проверка е установено, че дървата са намерени и незаконно отнети от месността ,,Мечи дол'' в землището на с. Петко Каравелово, собственост на община П. Тръмбеш. По четирите случая са образувани преписки, същите са подготвени за доклад в прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама