Пловдив приема отменения в Каварна концерт на Йорн Ланде и "Кикимора" (обновена)

11:52, 18 ное 15 / Култура 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Концертът на рок викинга от Норвегия Йорн Ланде и група "Кикимора", който трябваше да се състои в Каварна навръх Нова година, но бе отменен, ще се случи в Града под тепетата, научи Пловдив Topnovini.bg.

Новината потвърди и кметът на Пловдив Иван Тотев днес на пресконференция в присъствието на Цонко Цонев и Николо Коцев.

Концертът ще е фокусът на празничната програма на площад "Централен" в новогодишната нощ. "Кикимора" и Николо Коцев ще започнат да свирят около 22 часа на 31 декември, а Йорн Ланде се очаква да се качи на сцената около 23 часа. Скандинавският рок изпълнител е един от големите метъл гласове в наши дни и добре познат на феновете си в България.

"Няма вакуум в живота, ако нещо не се случи при нас, ще се случи в Пловдив. Радвам се, че този град ще е домакин на такава хубава рок комбинация. Надявам се рокаджиите от цяла България да дойдат в Пловдив, аз лично ще бъда тук вечерта с Йорн и с групата", коментира бившият кмет на Каварна и заклет фен на рока Цонко Цонев. Той издаде, че и други кметове са го търсили, за да привлекат концерта в техните градове, но се е спрял на Пловдив. "Радвам се, че за пръв път от 12 години ще съм на Нова година не в Каварна, а в Пловдив. Ще бъде незабравимо", сподели още Цонев.

"Предвид широката публика от различни възрастови групи сме включили в програмата си парчета на известни рок групи - "Дийп Пърпъл", "Рейнбоу", "Блек Сабат", "Уайтснейк" и други, както и собствени композиции", уточни Николо Коцев.

Припомняме, че концертът в Каварна бе уреден от Цонко Цонев, но новата кметица Нина Ставрева го отмени с аргумента, че е много скъп и Общината не може да си позволи да похарчи 30 хил. лв. за такова събитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама