БСП иска изслушване на Ненчев и Митов заради Париж

11:52, 18 ное 15 / Политика 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парламентарната група на БСП ще поиска изслушване на министрите на отбраната и на външните работи Николай Ненчев и Даниел Митов във връзка с атентатите в Париж от отминалата седмица, съобщи зам.-председателят Янаки Стоилов.

Депутатите ще препитват изпълнителната власт какви ангажименти са поели на срещата на министрите на страните от ЕС, какво предстои и в какво се изразява европейката солидарност.

“Настояваме да се възстанови ролята на Съвета за сигурност на ООН, защото ако имаше общи усилия за ограничаване на "Ислямска държава", вече щеше да е решен въпросът”, каза Стоилов.

“Дали целта на терористичните актове не е Франция да бъде вкарана във войната в Сирия и това като че ли е факт”, коментира още той. “Днес Европа е на прага на опасностите, които е преживяла преди десетилетия, и отново намира причините не там, където са техните корени. Ако политиците не създават идеи, противопоставянето за война на цивилизациите ще се окаже не просто прогноза, а план за конфликтите в света”, каза зам.-председателят на групата на БСП и посочи, че противопоставянията на етноси и религии са по-разбираеми за масата.

Друга причина за подобни конфликти според него се крие е в този огромен транснационален капитал. “Задавате ли си въпроса, че само от Либия в различни световни финансови институции се намират над 1.5 трилиона долара - числа, казани от авторитетни политици, и не са ли много заинтересованите от това тези пари да нямат контрол, ясен произход и държава, която да ги управлява”, запита той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама