Безработни от Тервел почистиха 226 декара край язовири и дерета по проект

11:57, 18 ное 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
   По проект „Подкрепа за заетост" в продължение на четири месеца на територията на община Тервел бяха включени 15 безработни лица, съобщават от областната администрация в Добрич. За четири месеца в рамките на 8-часов работен ден те са почистили и поддържали язовир с. Божан, язовир Тервел и цялата част на сухото дере на Хърсовска река, преминаващо през град Тервел.

   По време на осъществяване на дейностите по проекта са почистени общо 226,097 дка чрез изсичане на храсти, косене на силно затревени площи, кастрене на клони и оформяне на корони, разчистване на наноси от подмостови пространства, събиране, изхвърляне и товарене на отпадъци. Групата е почистила допълнително 1 375 кв. м около язовирите Сърнец и Оногур. Общите окосени площи около почистените дерета се изчисляват на 318,472 дка.

        На територията на община Крушари са извършени дейности от 13 работници, свързани с почистване на канали и дерета - в селата Крушари, Абрит, Александрия, Коритен, Телериг, Северняк и с. Полк. Дяково.

В град Шабла са извършени дейности, включващи почистване на речното корито, с дължина около 4 км и площ около 40-45 декара, преминаващо през целия град.

В обхванатите по Проекта дерета, намиращи се на територията на община Генерал Тошево /в с. Пчеларово, с. Василево, с. Йовково и гр. Генерал Тошево/ са извършени действия, свързани с почистването им от храсти, издънки от дървета, битови отпадъци.  Общата дължина на почистените дерета е 20.5 км, а окосените площи около тях се изчисляват на 120.5 дка. От участъците са извозени отпадъци, извършено е кастрене на клони и изсичане на храсти. На територията на общината са работили 15 работници.

 

       

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама