Депутати искат осветляване на имената на политиците, замесени в източването на КТБ

12:03, 18 ное 15 / Политика 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима депутати от управляващото мнозинство поискаха Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) да им предостави информация за влогове на политици и лица, заемащи висши държавни длъжности, които са замесени в източването на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ).

Методи Андреев (ГЕРБ), Валери Симеонов (ПФ), Мартин Димитров и Петър Славов (РБ) са изпратили искане по Закона за достъп до обществена информация.

“Налице е надделяващ обществен интерес от оповестяване на информацията, тъй като без нейното публикуване не е изключено лица, заемащи публични длъжности – министри, депутати, съдии, прокурори, да продължават да вземат важни решения във връзка с банката”, категорични са четиримата депутати.

По-рано този месец министърът на финансите Владислав Горанов обяви, че докладът, изготвен от „Аликс партнърс”, ще остане тайна - заради договора между двете страни, в който е записана клауза за конфиденциалност. Миналата седмица обаче oт Фонда за гарантиране на влоговете са поели ангажимент пред Димитров и Славов, че в началото на следващата година ще бъде оповестена информация за лицата, свързани с източването на фалиралата банка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама