Свързват онлайн хотелите с МВР и данъчните

12:25, 18 ное 15 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Онлайн система ще предоставя в реално време на МВР и НАП пълната информация за туристите, които отсядат в българските хотели – имена на гостите, адреси и цел на пребиваването им в страната. Това се предвижда в законопроекта за промени в Закона за туризма. По думите на министъра на туризма Николина Ангелкова законопроектът предстои да бъде пуснат за обществено обсъждане и да бъде внесен в Министерския съвет до края на годината. Очаква се до края на 2016 г. системата да бъде тествана.

„Предвиждаме абсолютно цялата информация, която МВР и ДАНС изискват за спазването на Закона за защита на личните данни - имената, адреси, с каква цел идват в нашата страна, дали са сами или със семействата им, всичко свързано с тях. Разбира се, защитата на личните данни ще бъде спазена и ще се съобразим изцяло с изисквнията на МВР. Сигурността е от съществено значение, особено в сектор "Туризъм", обясни Ангелкова.

По думите й идеята е данните да се предоставят в реално време. Тя обясни, че в момента такава система не съществува и затова има забавяне в подаването на информацията към съответните органи.

"Това ще е онлайн система по защитени канали, така че автоматично в момента, в който туристът пристигне и се регистрира, данните вече ще са постъпили в системата на МВР и НАП", обясни Ангелкова.

„Сигурността на туристите след атентатите в Париж ще бъде приоритет по празниците. На първо място ще се фокусираме върху сигурността на всички и всъщност това е най – важното, което правим съвместно с всички колеги, с МВР и с МвнР", каза още Ангелкова.

Тя поясни, че местата в хотелите за Нова година и Коледа са били запълнени още преди атентатите в Париж. По предварителна информация хотелиерите очакват ръст на туристите по празниците между 5 и 7 %.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама