Ральо Ралев: Екипът ми работи добре, няма да правя смени

12:31, 18 ное 15 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Когато играта върви, не се правят смени в отбора. Моето мнение е, че "отборът" ни върви, така че не искам да правя промени", каза на пресконференция кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев.

Той уточни, че досегашните му заместници Лариса Кътова и Красимир Асенов остават на постовете си, защото работят добре.

Според Ралев винаги може да се говори за оптимизация в структурата на районната администрация. "В момента например ми трябва инженер, специалист по пътно строителство, защото работим много усилено и ще продължаваме да работим по инфраструктурни проекти", каза Ралев.

В момента в "Северен" се работи по шест паркинга - на ул. "Кольо Фичето" 2-4, до старата поща в "Гагарин", на "Цар Борис III Обединител" 19-25, "Милеви скали", както и в локалното платно на бул. "България". Общо около 300 са паркоместата, които ще бъдат подсигурени.

Цялостно преасфалтиране се прави и по основвни улици в района - "Кольо Фичето", "Гонда вода", "Стефан и Обрейко Обрейкови", "Ладога" и др.

През 2016 г. ще се работи най-много в квартал "Гагарин", докато 2017-а ще е годината на "Кършияка", отбеляза Ралев. Той съобщи, че в момента се подготвя проектирането на ул-. "Полет", която свързва Брезовско с Карловско шосе и е в много лошо състояние. Улицата ще претърпи цялостна реконструкция, с нова пътна и тротоарна настилка, осветление и т.н.

Продължава и добрата социална политика в район "Северен", където през тази година 300-та нуждаещи се ще могат да ползват услугите на социални трапезарии. Кухните за социално слаби ще са в три училища в кварталите "Захарна фабрика", "Гагарин" и "Кършияка". Освен това районната администрация спечели и проект, продължение на "Помощ в дома", на стойност над 490 хил. лв. Ще бъде осигурена помощ на близо 120 възрастни самотни хора с увреждания, а 47 трайно безработни ще получат работа като социални асистенти. Ще бъде закупен и бус за трудноподвижните хора.

За амбициозната си инвестиционна програма кметът на "Северен" ще разчита на парите от наеми за гаражи, които годишно са близо 260 хил. лв., както и на целеви средства от Община Пловдив. Очаква се улици от района да бъдат включени и в голяма обществена поръчка за близо 1 млн. лв. на голямата община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама