Семинар в Русе разгледа актуални проблеми и перспективи в земеделието

13:01, 18 ное 15 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пореден семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието – офис Русе, беше открит днес, 18 ноември 2015 г. в зала „Св. Георги“, от Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе. Информацията съобщават от кабинета на губернатора. 

В приветственото си обръщение към участниците в семинара, от свое и от името на Областна администрация – Русе, заместник областният управител изрази благодарност за полаганите през цялата календарна година усилия от страна на Национална служба за съвети в земеделието – офис Русе в подкрепа дейността на земеделските производители в Областта. В този контекст, Станчев заяви готовността на държавата да окаже необходимото съдействие за отстраняване на идентифицирани нередности в селскостопанския бранш, както и да подпомогне обмяната на добри практики. 

В заключение, заместник областният управител на Област Русе подчерта актуалния характер на темата на семинара „Съвременни методи за напояване в овощарството“ предвид климатичните изменения, които се наблюдават днес. 

Срещата продължи с презентация на гост-лектора проф. д-р Куман Куманов – представител на Института по овощарство към Селскостопанската академия. Предвидените въпроси за разглеждане в рамките на семинара бяха видове напоителни системи, проблеми и перспективи при интензивното черешово производство, системи за наторяване и оране. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама