Членове на „Ислямска държава“ са арестувани на летище в Истанбул

13:05, 18 ное 15 / Свят 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турската полиция е задържала осем души, които са заподозряни, че са членове на „Ислямска държава“. Те са били арестувани на едно от летищата в Истанбул, съобщава „Би Би Си“.

Задържаните са мароканци. Те са кацнали от столицата Казабланка, като пред властите са заявили, че идват на екскурзия в Истанбул и вече имат резервиран хотел. Въпреки това, турските полицаи са ги арестували, тъй като имали информация от германските си колеги, че това са членове на „Ислямска държава“.

В един от задържаните е намерен план за предвижване до Германия. Маршрутът преминавал от турския град Измир през Гърция, Сърбия и Унгария.

По-рано през деня стана ясно, че в Гърция са арестувани двама сирийци, които са заподозрени, че са джихадисти.

В същото време продължава полицейската акция в парижкия квартал "Сен Дени", където спецчастите щурмуваха сграда, където се е барикадирал предполагаемият инициатор на кървавите атентати във френската столица от петък Абдел-Хамид Абауд, за когото се смяташе, че се намира в Сирия, и още петима души. Сред тях е още един издирван за пряко участие в атентата - белгийският гражданин Абу Омар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама