Вътрешният министър на Франция: Силите за сигурност проявиха голяма смелост

13:23, 18 ное 15 / Свят 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов и главният прокурор Франсоа Молен заявиха, че проведената акция е в резултат на разследване, което е в ход от нощта на терористичните атаки в Париж в петък.

Те дойдоха на мястото, където се провеждаше акцията в предградието "Сен Дени", където дадоха брифинг за журналистите.

"Искам най-искрено да поздравя всички 110 души, които участваха в операцията. Те действаха изключително смело, при невиждани досега условия на риск", заяви Казньов. Той поздравии и жителите на квартал "Сен Дени" за "тяхното хладнокръвие".

"Намерените мобилни телефони на джихадистите ни отведоха до предградието "Сен Дени" и до апартамента, в който се укриваха терористите", каза още министърът на вътрешните работи на Франция.  

Главният прокур на страната потвърди по-рано излязлата информация за двама убити заподозрени и 7 задържани.

"Потвърди се, че в хода на днешната операция в Парижкия квартал "Сен Дени" са загинали двама души - млада жена, която е взривила сама колан с експлозиви и мъж, който е бил застрелян от полицията", каза главният прокурор Франсоа Молен. "По време на операцията, беше открито тялото на предполагаем терорист, който е бил ударен от граната", добави той. 

Главният прокурор Франсоа Молан допълни, че самоличността на първата жена-камикадзе в Европа все още се изяснява. Той каза още, че трима души са били арестувани в сградата, а други двама - извън нея, сред тях е и предполагаемият собственик на апартамента, в който са се укривали джихадистите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама