Бургаските плувци разбиха конкуренцията на турнира „Мастърс” за ветерани

13:56, 18 ное 15 / Спорт 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плувците от  "Черноморец" - Бургас разбиха конкуренцията и обраха купите и медалите на Международния турнир „Мастърс” за ветерани, съобщиха от Общината. Състезанието се проведе на басейна в комплекс  "Меден рудник".

Ветераните плувци на "Черноморец", с треньор Люба Панайотова спечелиха купите в отборното класиране за жени и мъже, както и в комплексното класиране.

202-мата участници в "Мастърса" от 16 клуба (15 от България и гръцкия Орестиада) бяха разпределени в 12 възрастови групи. 5 бяха индивидуалните дисциплини, в които се разпределяха медалите - на  50 метра,  съответно свободен стил, бруст, бътерфлай и гръб и на 100 метра съчетано, както и 3 щафетни плувания на 4 по 50 метра свободен стил, 4 по 50 метра смесена и на 4 по 50 метра смесена, съставена от двама мъже и две жени.

Другите плувци от  "Черноморец", които дадоха своя принос за първото място в отборното класиране за жени и мъже, както и за комплексното класиране са:  Светла Хранова, Ина Гаврилова, Димитринка Георгиева, Дора Димитрова, Нели Йорданова, Станислав Тодоров, Тома Янчев, Иван Петров, Веселин Лупов, Коста Георгиев, Калоян Петров, Христо Костов, Станислав Манивелов, Кристиян Димитров, Евгени Джимертов, Апостол Киров.

Със статуетки бяха наградени най-възрастните участници Тенчо Тенев от Бургас, но състезаващ се за София - роден 1928 година, и Бисера Серафимова - родена 1941 година.

Същите награди получиха и плувците с най-добри постижения. При мъжете това беше Иван Ангелов - участник на Олимпийски игри от ПК "Черноморец", а при жените Таня Местробович от ПК "Спринт" - Пловдив. 

"В Бургас се събра цветът на българското плуване от близкото, далечното и най-далечното минало. През 2016 година международният турнир "Мастърс" за ветерани ще бъде част от календара на община Бургас", обяви началник отдел "Спорт, превенции и младежки дейности" Веселина Деведжиева.

Съзтезанието беше част от мероприятията за отбелязване на "Бургас - Европейски град на спорта 2015".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама