Франсоа Оланд: Ние сме във война с тероризма

14:20, 18 ное 15 / Свят 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Потвърдено е, ние сме във война", обяви президентът на Франция Франсоа Оланд.

"Във война с терористите, които сами решиха да донест войната във Франция. Във война с тази организация от млади радикализирани ислямисти, наричани още "ДАЕШ" (бел.авт. DAESH -  сред западните държави има инициатива Ислямска държава да бъдат наричани ДАЕШ, за да се отнеме легитимността, която думата "държава" дава, от арабски означава "да стъпча").

"Те имат армия, пари и петрол. Окупират територии. Това са същите тези тези джихадисти които хладнокръвно избиха хората в зала "Батаклан" и по улиците на Париж, които хвърлиха в страх цялата ни страна."  

"Терористите искаха да унищожат онова, което представлява Франция. Универсалните ценности, които Франция изповядва. Тези варвари искаха да потъпчат всичко това - животът, благородството на нашата нация. Скърбим за жертвите и сме готови за действия срещу врага, който се опита да ни отнеме всичко".

"Гордейте се, че сте французи и се изправете срещу заплахата с високо вдигната глава."

Няколко полицаи са били ранени тази сутрин, потвърди и президентът и сравни смелостта им с тази на техните колеги, които влязоха в концертната зала „Батаклан“ в петък вечер. 

Той благодари на полицаите и военните, които преведоха днес операция в северния парижки квартал "Сен Дени".

"Днешната акция имаше за цел да неутрализира терористите, които се намираха в Сен Дени и бяха свързани с атентатите в Париж от 13 ноември петък. Изразявам своята солидарност с кмета на "Сен Дени". Изразявам и своята благодарност и признателност към силите за сигурност и полицаите, които участваха в тази операция. Те устояха на предизвикателството и риска, устояха на битката и се справиха със заплахата.

Франция се гордее с вас! Вие успяхте да запазите живота на своите граждани", заяви президентът на Франция Франсоа Оланд.

Франсоа Оланд повтори, че е призовал международната общност „да разрушим „ДАЕШ". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама