Работна среща нищи проблема с нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци в Русенско

14:29, 18 ное 15 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща с участието на зам.-кметове и ресорни представители на общините в региона и директорите на Областно пътно управление – Русе и Регионална инспекция по околна среда и водите – Русе се проведе днес, съобщиха от пресслужбата на Областна администрация, по чиято инициатива се проведе тя.

Повод за срещата бе възникналата дискусия на проведеното на 11 ноември заседание на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия, касаеща проблема около събирането и депонирането на строителни отпадъци в бетонните кошчета за смет, които са в отбивките на републиканската пътна мрежа, както и администрирането на целия този процес.

В резултат на дебатите е решено РИОСВ – Русе в срок до 15 дни да изпрати на кметовете на общини бележки, съдържащи информация за изискванията към площадките за строителни отпадъци, в които следва да бъдат включени примерна схема как трябва да изглеждат, както и списък с фирми-оператори с възможност за рециклиране на отпадъците.

Кметовете на общини от своя страна до 31.03.2016 г. следва да планират, проектират и построят площадки за строителни отпадъци за временно съхранение, както и алгоритъм за събирането и извозването на тези отпадъци от прилежащите на общинския център населени места.

В същия срок трябва и да се проведат разговори с фирми-оператори с възможности за рециклиране на строителни отпадъци и да се изготви график за работа с тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама