Тече масирана санитарна сеч по ул. "Даме Груев" в Пловдив (снимки)

14:36, 18 ное 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Масирана санитарна сеч започва от днес по протежение на цялата улица "Даме Груев" в Пловдив, съобщи кметът на район "Южен" Борислав Инчев и помоли хората за търпение.

"В районната администрация има постъпили много сигнали за опасни изсъхнали и падащи клони, а преди време има и повреден от дърво автомобил. "Даме Груев" е оживена улица, където са съсредоточени много обекти на дребния и средния бизнес, ежедневно минават много хора и за всички съществуваше реална опасност от сериозен инцидент, затова реагирахме бързо и в продължение на няколко дни от "Градини и паркове" и "Чистота" ще разчистят старите и опасни клони. Дърветата тук са много стари и е нужна редовна проверка и санитарна сеч", обясни Инчев.

Ще бъдат прочистени единствено опасни дървета и клони, без да се осакатява уличната зеленина, увери той.

През миналата седмица е напарвена направих проверка по цялата улица. Незабавно бяха отстранени 4 дървета, изгнили и създаващи предпоставка от възникване на инциденти. Санитарната сеч в района на улица "Даме Груев" ще продължи до ул. "Иван Гарванов" на 20 ноември, където ще бъдат проверени и прочистени над 51 дървета.       

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама