Финализират преобразуването на русенския "Обреден дом" в общинско предприятие

15:25, 18 ное 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет - Русе е постъпила докладна записка с предложение за предоставяне за управление на активи на Общинско предприятие "Обреден дом". То е наследник на ликвидираното ЕООД "Обреден дом", като с това решение ще наследи и активите на старото дружество. 

На 17 септември 2015 г. с решение на Общински съвет - Русе е приет крайният ликвидационен баланс на „Обреден дом“ ЕООД в ликвидация. В изпълнение на т. 2 от това решение, ликвидационният остатък от дружественото  имущество по крайния, заключителен баланс към 12.08.2015 г., с обща балансова стойност 44 428 лв. е предаден на Община Русе, в качеството й на едноличен собственик на капитала. Ликвидаторът е  извършил необходимите действия  за заличаване на „Обреден дом” ЕООД, в ликвидация в Търговския регистър при Агенцията по вписванията. 

Общинска администрация е счела за целесъобразно част от предаденото имущество на общината да бъде предоставено за управление на ОП „Обреден дом“. Имуществото включва голяма част от обзавеждането на помещенията, офис техника, ритуални атрибути и произведения на изкуството. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама