12 години затвор за убиец, бил до смърт старец при кражба

16:01, 18 ное 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 12 години лишаване от свобода е осъден от Окръжния съд в Добрич 29-годишният Венцислав Д. Н. от село Паскалево, Генералтошевско. Младият мъж от ромски произход е признат за виновен в това, че на 4 май 2014 г. е убил по особено мъчителен начин 76-годишния Димитър Попов от същото село.

Жертвата е заварил бъдещия си убиец да краде в дома му. Тогава младият мъж с употреба на сила и с множество удари го е убил.

Убитият Димитър бе заварен мъртъв в една от стаите на къщата си в село Пчеларово от своя син, който отишъл да го навести.

За извършеното престъпление Венцислав ще лежи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален  „строг”  затворнически  режим. Той е осъден да плати на двамата наследници на убития по 75 000 лв., представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди, ведно със законната лихва за забава, считано от 04.05.2014г. до окончателното й изплащане.

Освен това, той трябва да заплати и направените по делото съдебно-деловодни  разноски - 4222,80 лв.  по  сметка  на  ОД  на  МВР   - Добрич,  и  по  сметка  на  Окръжен  съд  гр.Добрич  сума  в размер на 6 000лв., представляваща държавна такса върху уважения размер на  предявения  граждански  иск.

Присъдата  подлежи  на  обжалване  и  протест  пред  Апелативен съд – гр. Варна  в  петнадесетдневен  срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама