Янева не помнела разговорите с Ченалова

16:51, 18 ное 15 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Скандалната съдийка Владимира Янева не помни да е провеждала разговора със своята колежка Румяна Ченалова, който бе анонимно изпратен до платформата “Болканлийкс” и разпространен от сайта за разследваща журналистика “Биволъ”.

Днес Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) препита Янева. На заседанието трябваше да бъде и Ченалова, но тя “случайно” бе извикана в ДАНС в същия ден и час. Преди да влезе в сградата на ДАНС тя не отрече за разговора, но на излизане също обяви, че не го помни.

От брифинга след закритото за медиите заседание почти нищо не бе изяснено. От думите на зам.-председателя на Комисията Даниела Костова, която е била водещ заради отвода на Ясен Тодоров, който също е споменат в разговорите, стана ясно, че ВСС определя като “невъзпитано” и “непочтено” поведението на “Биволъ”, защото разпространявали записите “порционно”. Етичната комисия е взела решение да изиска отново пълния запис от журналистите. Те ще изискат и от жълта агенция наличната им информация за третия човек на записа.

Според адвоката на Янева Антон Станков тя не е била препитвана за разговорите с премиера. От комисията обаче твърдят обратното. Малко по-рано пък заявиха, че “няма как да я питаме за съдържанието, като тя казва, че не помни”. Станков твърди, че не е била питана и за евентуални срещи с главния прокурор Сотир Цацаров. Обаче била питана чие е кучето, чийто лай се чува на записите.

По думите на адвоката една от тезите й пред комисията е била, че тези записи са незаконни и че смята, че са наслагвани нейни думи от различни периоди и разговори. Според “Биволъ” обаче записите не са манипулирани.

От Етичната комисия заявиха, че все още обмислят дали да изискват от Viber разговорите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама