Общините и институциите в област Разград декларираха готовност да реагират при зимни условия

17:15, 18 ное 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представителите на общините и държавните институции в област Разград декларираха готовност да реагират при зимни условия. Това бе отчетено днес на заседание на Областния съвет.

Временно изпълняващият длъжността директор на Областно пътно управление Людмил Янев посочи, че зимното поддържане в региона ще се осъществи посредством четири опорни пункта - два на територията на град Разград и по един в Исперих и Кубрат. Той подчерта, че е направено разпределение на техниката, като всичките налични 85 машини са в изправност и оборудвани за зимно поддържане. Доставени са и необходимите инертни материали. В момента се монтират снегозащитните съоръжения.

От Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ заявиха, че системата за ранно оповестяване на населението работи и се тества ежедневно. Дирекцията разполага с 13 пожарни автомобила с висока проходимост, два аварийно-спасителни автомобила, седем леки оперативни щабни автомобила, един лекотоварен автомобил, една верижна машина МТЛБ, два УТВ и една моторна шейна. Те могат да се използват при усложнена зимна обстановка, всички са изправни и са подготвени за работа при зимни условия.

Представителят на Енерго – Про подчерта, че мрежата е готова за зимния сезон. На територията на община Разград има 14 екипа, които покриват и съседните общини, а в общините Кубрат и Исперих има по шест аварийни екипа. В извънработно време има постоянно дежурни четири екипа, като два са в Разград и по един в Кубрат и Исперих. При необходимост, по преценка на диспечерите и други аварийни екипи ще се включат в помощ, като целта е да се работи по установяването на авариите по електропроводите средно напрежение. 

От „Водоснабдяване Дунав” заявиха, че няма проблеми с водопреносната мрежа и помпените станции. Представителите на РЗИ, Спешна помощ, БЧК, НЕК също докладваха за предприетите мерки и действия във връзка със зимния период. 

Представителите на общините заявиха, че са проведени работни срещи с кметовете на населени места, на които са обсъдени въпроси, отнасящи се до подготовката и работата при зимни условия, осигурено е гориво за училищата и детските градини. Сключен договор за зимно поддържане на пътната мрежа и улиците в населените места засега има само община Разград, в останалите общини все още текат процедурите и предстои подписването на договорите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама