Избраха текст за песента, посветена на титлата "Варна - Европейска младежка столица 2017"

17:31, 18 ное 15 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи първият етап от националния конкурс за написване на песен, посветена на титлата "Варна – Европейска младежка столица 2017", съобщиха от общинската дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. 

Тричленно жури единодушно е решило, че първа награда получава текстът "Звезди" на Вероника Варчева, на 23 години от София, бивша възпитаничка на IV ЕГ "Ф. Жолио – Кюри", Варна. Конкурсът се провежда в два етапа: за текст и за музика на нова българска песен и има за цел – създаване на условия за развитие на младежката креативност и популяризане на нови песни от млади автори.

Инициативата е една от многото, които да популяризират спечелената титла "Варна – Европейска младежка столица 2017".

ЗВЕЗДИ Тук е нашият дом – на брега на Европа и в морето пред нас, пълно с морски звезди. Ние – хор на Орфей, внуци на Калиопа, ода на радостта, денонощни следи.

Припев:

И сега сме събрани от мечтаното утре – под небето на Варна във зората на утро, от което наднича европейското слънце – като бъдеща притча за соленото зрънце. На живота солта – морска сол – са ни дните. Наш’те морски звезди вдигат светло кубе от вълнение гордо, от вълни към звездите върху флаг от лазур – едно ново небе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама