Разпитваха 4 часа свидетелка по делото "Килърите"

19:24, 18 ное 15 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо четири часа продължи разпитът на свидетелка по делото срещу "Килърите", което се гледа от Варненския апелативен съд, след като бе върнато от Върховния съд.

Галя Христова от Червен бряг, която е бивша приятелка на подсъдимия Васил Костов, е работила в заведение в родния си град, където често е виждала последния с Владимир Филев и Георги Трифонов (сочените за физическите извършители на убийствата на адвоката Петър Лупов и на бизнесмена от Шумен Румен Рачев ).

Жената се опита да отговори на въпросите на защитата и на обвинението, свързани с първите дни на юли 2009 година, когато Васил й гостувал в Шумен. След като не успя да възстанови спомените си и да отговори на много от въпросите, по искане на прокуратурата, която видя сериозно противоречие между казаното от свидетелката на досъдебното производство и днес пред съдебния състав, съдът прочете показанията й, дадени в няколко разпита, извършени от следствените органи през 2010 година. Според тях, на 4 юли 2009 година Галя е трябвало да се яви на изпит в Шуменския университет и поради тази причина пристигнала ден по-рано.

Васил й гостувал вечерта преди изпита(на 3 юли 2009 година) а на следващия ден й предложил да пътуват до Варна. В хотела, където спрели в курорта Зл.пясъци Васил се видял с Георги и Владимир, които били в автомобил на паркинга на хотела. Васил разговарял с тях и след това прибрал някаква чанта(багаж) в багажника на своя автомобил. По-късно, след като Васил разбрал, че Галя е разпознала двамата му познати я предупредил, че не трябва да казва на никого за Георги и Владо, но споделил и това, че спечелил крупна сума пари. Галя забелязала, че Васил е нервен, мълчалив и напрегнат.

Часове след това Васил бил арестуван, а по-късно и Галя била задържана за 24 часа в полицията във Варна. Ден след като я освободили от ареста Васил, който също бил освободен й предложил да я закара до родния Червен бряг. По пътя я разпитал подробно за показанията, които Галя е дала в полицията. Тя го уверила, че не е съобщила за срещите му с Георги и с Владимир. Именно по време на това пътуване, от разговор с нейна позната Галя разбрала, че в Шумен е станало убийство и тя си помислила, че има връзка между този факт и Васил.

С разпита на тази свидетелка, който продължи близо 4 часа приключи днешното съдебно заседание. Делото продължава в четвъртък от 9:30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама