Фандъкова благодари на Диков за метрото и околовръстното

22:46, 18 ное 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През тези години архитект Диков беше част от екипа на Столична община, която подготви и реализира редица проекти, затова искам да му благодаря за нашата съвместна работа, както през годините, в които кмет беше Бойко Борисов, така и за последните години. Това каза по повод оставката на Петър Диков  кметът  на София Йорданка Фандъкова. Вчера главният архитект на столицата обяви, че след десет години на поста го напуска.

Фандъкова посочи, че той е имал изключителна политическа подкрепа за реализирането на важни проекти като метрото, околовръстния път и Южната дъга. Тя допълни, че архитектът я е предупредил преди да пусне молба за освобождаване от длъжността.

„Той подаде молба за освобождаване от февруари месец 2016 година. Разбира се ще уважа тази негова молба и в следващите дни ще започнем подготовка на процедура за обявяване на нов конкурс за Главен архитект на София”, заяви Фандъкова.

Тя се похвали Диков за  изработването на подробните устройствени планове за около 60 % от града.Фандъкова заяви, че очаква от тук нататък да се ускори работата по изработване и приемане на подробни устройствени планове.

„Както и много важната задача за промяна и предложения за промяна в общия устройствен план. Една задача, която екипът на архитект Диков изпълнява”, посочи Фандъкова.

„Дългогодишната работа е свързана и с негативи, които очевидно понякога пречат на работата и на изпълнението на ангажиментите. Петър Диков успя да подготви и да дигитализира голяма част от дейността на направлението. Това трябва да продължи, но са необходими и промени, за да се подобри работата на направлението”, коментира още столичният кмет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама