След поражението в Русе, "Енергия" със загуба и в руския шампионат

06:37, 19 ное 15 / Спорт 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съставът на "Енергия" Иваново допусна пета загуба в женското баскетболно първенство на Русия. След поражението от "Дунав 8806" в турнира Еврокъп в Русе, те отстъпиха на "Екатеринбург" като домакини в шампионата. Гостите, които са без загуба от началото на първенството и са фаворити за шампионската титла, се наложиха със 75:57.

Домакините играха равностойно срещу "Екатеринбург" през първото полувреме. След първите 10 минути резултатът беше 18:18, а на почивката съперникът на "Дунав 8806" в група D на турнира Еврокъп отстъпваше само с точка.

Решаваща за крайния изход на двубоя беше третата четвърт, която гостите спечелиха убедително с 24:9. В последната част играта беше равностойна. За "Енергия" 16 точки отбеляза Александра Марченкова, а с 12 т. е Виктория Медведева. Най- резултатна при поредния успех на "Екатеринбург" беше Кристи Толивър с 20 точки.

С дабъл- дабъл, 19 точки и 12 борби, завърши Сандрин Грюда, също с дабъл- дабъл, 12 точки и 11 борби, е и Санчо Литъл. Отборът на "Енергия" е на осмо място във временото класиране с 2 победи и 5 загуби. Тимът на "Екатеринбург" е лидер в класирането със 7 поредни победи от началото на първенството. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама