Самолет е бил приземен принудително в Бургас заради бомбена заплаха (видео и снимки)

07:43, 19 ное 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътнически самолет е бил приземен принудително на летището в Бургас заради бомбена заплаха тази сутрин в 05:48 часа.

Самолетът е изпълнявал полет от Варшава до египетския курорт Хургада. Той е на полската компания "Small planet". На борда му е имало 161 пътници, от които две бебета. Машината е била пренасочена за кацане от летище София към Бургас.

Сигналът за поставено взривно устройство бил подаден от пасажер – 64-годишен мъж, който вече е изведен от властите и се установява самоличността му.

На място има служители на "Гранична полиция" и една линейка. 

Към момента всички пасажери се намират в терминала на летището. Специализирани екипи осъществяват щателна проверка на борда на самолета, както и на багажа на пътниците, като до момента са установили, че няма наличие на взривно устройство. Пред терминала има също линейка, която е дошла, за да докара допълнителни лекарства. Извършват се превантивни мерки.

Лекарят от Спешното отделение в Бургас Недко Димитров съобщи пред медиите, че на 70-годишен пътник му е прилошало и се е наложило да му окажат помощ. Човекът е диабетик и по всяка вероятност са му донесли инсулин.

Мъжът, който е подал сигнала за бомбата, се разпитва от полицията. Той е заявил, че е употребил алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Директорът на летището Георги Чипилски обаче не потвърждава тази информация, предаде репортер на Topnopvini.bg, който е на място.

Полетите на летището не са отменени. Към обяд дори предстои един от и за Лондон на компанията "Wizz Air", за който обаче за момента не се знае дали ще бъде осъществен.

Междувременно стана ясно, че от "Small planet" са изпратили самолет, който да откара пътниците до Хургада, Египет.

Обстановката на летището и районът около него е спокойна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама